Influenteaza mama lumea

12.04.2020

Andrea Boceli va implini 61 de ani anul aceasta pentru ca mama lui, Edi nu a tinut cont de recomandarea medicilor ce i-au spus clar, trebuie sa avortati, copilul este predispus sa se nasca avand dizabilitati. Tanara mama a riscat si dupa cateva luni l-a nascut pe Andrea ce a primit direct diagnosticul crunt, glaucom congenital. Cum banuiti viata micutului nu a fost deloc simpatica si singurul lucru ce il linistea era muzica. A invatat sa cante la diferite instrumente de mic, insa la varsta de 12 ani, in timpul unui meci, in urma unei faze nefericite si-a pierdut total vederea. 

Dupa o poveste de genul asta ma gandesc ca eu sau alti oameni pe care ii cunosc suntem fericiti, impliniti si mai ales norocosi, sa ai un astfel de “debut” in viata este groaznic. Insa cumva a razbit si din toata suferinta, din toata durerea si din toate frustrarile sau tristetea lui a aparut aceasta voce incredibila ce astazi este un pansament pentru milioane de oameni. Pentru ca indiferent daca esti rocker, daca asculti manele sau muzica populara sau reggaeton ii stii vocea lui Andrea Boceli. 

Am incercat sa stau cat mai departe de social media zilele acestea si cum nu sunt abonat la paginile “vedetelor” din Romania si aici ma refer la noul val de “influenceri” nu stiam nimic din ce au facut sau fac. Pur si simplu nu ma intereseaza, treaba lor. Dar in aceasta seara dupa ce l-am vazut pe Andrea Boceli in Domul din Milano, acompaniat de un singur organist, dar la fel de singur ca intotdeauna am zis ok, Omul asta a facut ceva, ne-a incalzit azi inimile speriate, ne-a ajutat sa mai stoarcem niste lacrimi si sa mai suspinam a speranta, dar oare ce fac tinerele noastre sperante? Si m-am uitat pret de cateva minute sa nu fiti voi nevoiti sa o faceti. In cel mai bun caz tac. Gen au postat ceva acum 3 saptamani si pauza. Alti au facut un live si e ok, au incercat. Dar sunt unele jeguri ce isi continua bai viata in palatele lor situate in varful dealului, fac poze in chiloti si sutien, ne arata curul, prieteni, pentru ca asa cred ele ca o sa zambim si o sa fim mai buni, cu imaginea cururilor lor in minte. Altii se tund pe youtube si fac filmulete la care se uita 600 000 de oameni. In lumea lor nu s-a schimbat nimic, cadourile si cosurile cu fructe vin in continuare gratis la domiciliu, hainutele se primesc tot cadou, cardul e alimentat de colaboratori. 

Cred ca e prima data cand ma bucur ca imbatranesc. Pentru ca intr-un viitor in care acestia sunt modele pentru copii si nu numai, nu mai e deloc funny. Si cand ma gandesc ca lumea facea sau poate mai face inca misto de Fuego. Comparativ cu acesti indivizi Fuego este un Om mare, iar Andrea Bocelli un titan.