Chuck Norris e printre noi

05.04.2020

O sa treaca si problemele astea si o sa radem. Cei ce vor ramane in viata, bineinteles. Am vazut gluma asta pe net si ca de obicei nu am ras, insa mi-a ramas in cap. Nu pentru ca imi e frica, nu pentru ca simt ca sunt in vreun pericol, ci pentru ca lumea e impartita in toate formele posibile. Iar astazi o sa va spun despre unii si altii.

Unii iau in deradere toata povestea asta. Braveaza si pleaca de acasa hai hui, colinda orasele, alearga sau se dau cu bicicleta, merg in magazin in slapi si pantaloni scurti, sfideaza tot ce se intampla acum. E posibil ca pentru moralul lor sa fie un lucru ok, insa sunt doua chestii de comentat. Unu, daca esti parte dintr-o scara de bloc, cartier, oras sau tara se intelege de la sine ca trebuie sa respecti legile, ca iti plac sau nu. Nu de alta, insa un ministru sau un sef de politie nu e obligat sa te intrebe si pe tine, Draga Grigore, tu vrei sa stai in casa sau vrei sa mergi la piscina? Nu, legea, proasta sau buna cum e, e pentru toata lumea, iar in cazul in care nu iti convine aceasta lege poti sa te aliezi cu vecinii, prietenii si colegii tai si la urmatoarele alegeri sa votezi alt partid. De asemenea esti liber sa te muti. In Brazilia, in Thailanda, in China, de ce nu? Undeva unde legile sau obiceiurile sunt pe placul tau. Daca nu ai chef de mers la capatul lumii poti sa mergi in munti, sa iti cumperi niste pamant si iar e ok, poti sa te auto intretii si sa nu depinzi de nimeni, decat de oile tale, ploaie, munca si niste noroc. 

Cand vad ca se intampla asta nu am o problema personala cu Grigore, ma gandesc doar ca Grigore crede despre Altii (si ma includ si pe mine aici) ca sunt niste dobitoci, penibili si fraieri de doi lei. Ca noi stam pe balcon si ne uitam in zare ca niste “pre-psihopati” iar el, Grigore e Superman, Batman, Catman, Mouseman sau Grigoman si evident, ne este superior. Apoi chiar nu ma intereseaza la ce eventuale pericole se expun acesti Unii, insa ma intereseaza daca nu cumva au un frate, o sora mai in varsta? Da o mama sau o bunica bolnava? Un tatic de 60 de ani? Sau cumva, acesti Unii sunt singuri pe lume, ca orice alt super erou?

Iar noi, Altii continuam sa mijim dupa o raza de soare, respiram fericiti “aer curat” cand ducem gunoiul si l-am prins pe Dumnezeu de un picior cand avem sansa sa iesim la plimbare cu catelul. 

Si bah, ninja, vezi ca de data asta e exact ca in filme.