Cum ajungi in Andalucia

Pentru mine cel mai simplu e sa iau un avion. Andalucia si Portugalia sunt cele mai indepartate destinatii europene, asa ca varianta de a parcurge 3600 km cu masina e exclusa, din punctul meu de vedere. Stiu oameni care fac asta, iar daca alegeti aceasta varianta luati in calcul minim doua nopti de cazare pe traseu. Poate fi o idee buna sa vizitezi Venetia sau Milano, iar pentru a doua escala, Barcelona.

Daca vreti insa sa fiti eficienti, alegeti un zbor direct catre Malaga, iar aici aveti doua variante: Blue Air si Wizz Air din Bucuresti, Wizz Air din Cluj-Napoca.

sursa foto: mymagazine.ro

Blue Air are 3 curse saptamanale: marti, joi si duminica, iar plecarea in acest moment este la o ora decenta: 15:35. Tineti cont ca in mod normal zborul dureaza 4ore si 20 de minute, asa ca ar fi bine sa va luati o carte sau niste reviste cu voi, trece timpul mai repede. De-asemenea, cu siguranta ar ajuta alegerea unui loc cu extra spatiu pentru picioare, o sa fie 20 de euro in plus, dar merita, va spun din experienta.

Wizz Air din Bucuresti catre Malaga, opereaza zboruri in zilele de miercuri si duminica, iar plecarea este la 18:35. Din Cluj-Napoca, se pleaca vinerea si lunea, iar ora pentru 2019 este 18:15. Partea buna cu plecarea din Cluj, este ca zborul este putin mai scurt, iar partea proasta ca pe acest segment se zboara doar din mai pana in 25 octombrie. Nu ma intrebati de ce, as vrea sa stiu si eu de ce doar atat, am folosit aceasta ruta de cateva ori si avionul era plin.

Mai exista evident varianta cu escala. Am prins odata o oferta de la Swiss Air,  cu escala in Elvetia si mi-a placut mult. De la ciocolata primita in avion pana la espresso-ul din aeroportul elvetian, sau escala de doar o ora, totul a fost super in regula. Si m-a costat doar 250 de euro! Asa ca e bine de folosit  Momondo, pentru a gasi mereu cele mai bune preturi pentru calatoria ta.

Cat costa un bilet de avion pe aceasta ruta? Cam asta sunt intrebat, insa pentru mine intrebarea corecta este: Cat e in regula sa platesc pentru un bilet de avion catre Malaga? Bineinteles ca a planifica din timp o astfel de calatorie inseamna preturi mai mici. Apoi e bine de stiut ca lunar Wizz Air si Blue Air, au o zi in care reduc preturile cu pana la 20%. In concluzie, un bilet dus-intors la un pret foarte bun se situeaza intre 150 si 200 de euro, poate chiar mai putin. Un pret acceptabil inseamna pana in 300 de euro, hai 350 si tot ce este peste aceasta suma, devine cam scump. Mare atentie, vara si de sarbatori (Craciun si Pasti), preturile pot ajunge si la 800-900 de euro. Stiu de ce se intampla asta, insa raspunsul nu isi are loc aici.

Iar la final daca esti hotarat sa vii,  insa nu ai timp sau chef sa te ocupi de transport si cazare, da-mi un mail la hola@andalucia.ro si ma pot ocupa eu pentru tine.