VREMEA SI VREMURILE. FEBRUARIE&MARTIE.

Paradoxul andaluz se intampla zi de zi. Timpul trece tot mai repede, iar oamenii se misca, se agita tot mai incet. Nu poti sa intelegi zona aceasta, pana cand nu iti intra in sange lentoarea cu care se desfasoara lucrurile aici.

Am ratat sansa de a va povesti despre doua evenimente importante in Andalucia, in perioada care tocmai a trecut. Astfel, va recomand ca la anul sa nu ratati Carnavalul de Malaga (23 februarie-03 martie) si “Festival de Malaga” (15-24 martie), a 22 a editie de festival de film. Cum fiecare eveniment merita o postare, acum doar pe scurt:

  • Toata lumea vorbeste despre Festivalul de la Rio, eu va spun ca in Montevideo este unul mai autentic, insa am vazut rar spus ca spaniolii au dus festivalul in America Latina si nu invers. Ca au mai dus si altele e o alta poveste, dar trebuie specificat ca din Evul Mediu si pana acum, Carnavalul a scos milioane de oameni in strada si continua sa o faca din Malaga pana in Barcelona, Cadiz, Huelva sau Sevilla. La anul trebuie doar sa fiti aici. Retine, si comunitatile mai mici organizeaza petreceri pe aceasta tema.
  • Festivalul de film a aparut in Malaga in 1998 si in cadrul lui se proiecteaza cu precadere pelicule spaniole. Din 2017 cand finantarea acestuia a ajuns la 2,89 milioane de euro s-a deschis si sectiunea dedicata Latino Americii.
Selectiune din concursul de “Murga” din candrul Carnavalului Malaga 2019.
Credit video 101Tv


Despre vreme, trebuie sa stiti ca in mod normal in lunile februarie si martie sunt perioade relativ lungi de vant care pot sa iti tulbure planurile de a sta la plaja, dar si mintile. Anul acesta, insa am avut parte de o “iarna” extrem de blanda, cu temperaturi medii de 18 grade, dar si cu o maxima de 33 inregistrata in 17 martie. Atat timp cat in vacanta va doriti sa vedeti obiective istorice sau sa va plimbati pe stradute, vantul nu o sa va incurce, iar gradele Celsius o sa fie aliatele voastre si iata, cu putin noroc puteti sa prindeti si zile de plaja. Despre inotat in mare puteti sa uitati, temperatura medie este de 15 grade si peste asta mai apar si valuri de 3-5 metrii cand bate vantul de Levante.

Asa ca, data viitoare cand planuiti o vacanta in Andalucia, cercetati cu atentie prognoza pe 7-15 zile si puneti intrebarile care va preocupa la hola@andalucia.ro sau ca sa citez un clasic in viata, nu va faceti iluzii ca sa nu aveti deziluzii.