Torre del Mar. Tot anul

Sunt destul de conservator cand e vorba de vacante. Daca imi place un loc si cazarea, iar plaja si papica au fost in regula cu greu ma mai scoti de acolo. Asa ca, in momentul in care Bebe Rancea mi-a spus acum mai bine de 10 ani ca are un apartament pe plaja am respins ideea din start. Noroc ca omul poate fi pisalog si pana la urma “am cedat” si am mers sa vad care e treaba cu Torre del Mar.

Astfel, in 2008 singur cuc m-am urcat in avion si dus am fost. Am ales sa zbor cu Vueling si am facut o escala scurta in Barcelona, cat sa beau o cafea si sa ma dezmeticesc. Ajuns in Malaga ceva s-a schimbat in mine, zona asta are ceva magic si odata ce o sa ajungi aici o sa intelegi. Nu de alta, dar din 10 oameni care au fost in vacanta in Torre del Mar, minim 8 se intorc an de an si raman cu locul asta in suflet.

Ca un cunoscator (deja) al acestui oras pot sa spun ca diferentele sunt mari, apropo de prima vizita din 2008 si ce se intampla acum aici. Locul era fermecator, simplu, dar cu facilitati limitate, cu putine crasme de calitate si servicii modeste. Inclin sa cred ca schimbarile majore se datoreaza primarului independent Jesús Carlos Pérez Atencia. Un om pe care il vad in actiune zi de zi: cand e vorba de curatenie, amenajari, eventuale inudatii (in timpul iernii se inunda plaja uneori), investitii si evenimente social-culturale. Omul asta zici ca e clonat, nu m-ar mira chiar sa fie, atat de activ este.

De ce ai veni in Torre del Mar in orice perioada a anului?

  • liniste si curatenie impecabila
  • cea mai lunga plaja din provincia Malaga, 4 km
  • toalete publice curate si puse la punct din 2 in 2 ore
  • locuri de parcare gratuite (iulie+august mai greu de prins)
  • o faleza pe care poti sa te plimbi, sa alergi sau sa te dai cu bicicleta de mai bine de 7 km
  • festivalul WeekendBeach ajuns la editia a 6 a, printre putinele care se desfasoara in fata marii. Festival la care au cantat Wiz Khalifa, David Guetta, The Prodigy, Hardwell, Skrillex si multi altii (3-6 iulie 2019)
  • Feria de Torre del Mar “Santiago y Santa Ana” care incepe imediat dupa festival
  • Festival Aereo Internacional Torre del Mar
  • Feria de Málaga (august)
  • Semana Santa, saptamana dinaintea Pastelui Catolic
  • lunile iunie, septembrie si mai ales octombrie cand e absolut splendid. Vreme perfecta, plaja pustie
  • Craciunul si Anul Nou la 16-22 de grade
Credit video Tenencia de Alcaldía Torre del Mar

Torre del Mar, merita minim 7-10 zile si cu siguranta mai multe postari din partea mea. Va promit ca o sa mai scriu si o sa ma tin de cuvant. Iar daca doriti sa va bucurati de toate astea de la inaltime, beneficiind de cea mai frumoasa priveliste din oras, puteti inchiria apartamentul in care am stat si eu direct de aici, cu un mail la: hola@andalucia.ro

Dupa cum se vede apartamentul se situeaza vis-a-vis de plaja si poate gazdui confortabil patru persoane. Nu este un loc pentru o gasca mare, ci mai degraba pentru doua cupluri linistite 🙂 Pentru mai multe detalii si informatii scrieti-mi cu incredere.