Vacanta cu rulota

In anul in care tehnologia a atins performante extraordinare mai sunt oameni care vor sa isi petreaca vacanta intr-un mod diferit. O fi doar nostalgie cand te hotarasti sa inchiriezi o rulota sau ai in sange spiritul adevaratilor hippioti? Fara a conta prea mult raspunsul, am adunat cateva informatii pentru cei care doresc sa isi petreaca vacanta in acest fel.

Inainte de toate trebuie sa tineti cont de faptul ca sudul Spaniei este o destinatie extrem de populara in randul amatorilor de vacante pe patru sau mai multe roti. Densitatea de parkinguri, faptul ca in extrasezon sunt multe locuri unde poti sa campezi gratuit, la cativa metri de plaja, mancarea relativ ieftina si buna si mai ales zecile de obiective culturale, fac Andalucia de neegalat la acest capitol.

In cazul in care NU aveti o rulota, cel mai simplu este sa zburati de la Bucuresti sau Cluj-Napoca la Malaga cu Blue Air sau Wizz Air, iar de acolo sa inchiriati. Exista companii locale care au traditie pe tema asta, insa e posibil sa aveti in unele cazuri dificultati de comunicare, dar aveti si alternativa de a rezerva un astfel de vehicol de pe un site international care va pune la dispozitie ridicarea masinii din Malaga. Dupa cateva zile de cautare am gasit cateva variante ok:

  • Motorhomespain. Completati datele si veti gasi rezultatele intr-o noua fereastra care va duce la Campervanrentals. Nu va panicati, este ca si cum cautati o cazare pe Tripadvisor si rezervarea o faceti pe Booking.com sau Agoda. Avantajul este ca aveti asistenta 24/7 si puteti vorbi in engleza.
  • Autocaravanasnorte. Companie care poate sa va livreze rulota la aeroport pentru 100 de euro in plus. Se poate ridica si din Antequera, la 50 de km de Malaga.
  • Atalantis. Au website-ul in spaniola, engleza si germana, e de presupus ca va puteti descurca usor.
  • Motorhomemalaga.
Credit video Yabatravellers

Preturile din simularile pe care le-am facut sunt intre 800 si 1500 de euro pentru 10 zile. Atentie insa la optionale: umbrele de plaja, extra pat, mobilier de camping, asigurari, etc. E foarte important sa stiti toate costurile inainte de a inchiria. Apoi mai tineti cont de faptul ca pretul difera in functie de luna in care inchiriati, e ieftin sau mai accesibil in ianuarie-martie, creste in mai-iunie si devine foarte scump in august si iulie. Iar pe langa aceste costuri mai intervine si pretul pe care o sa il achitati pentru a intra intr-un parking special. La acest capitol recomand leaderul mondial din acest domeniu, Pitchup. Au o interfata simpla si usor de folosit, iar in momentul in care veti selecta zona care va intereseaza puteti alege in functie de facilitati, proximitatea de plaja sau pret.

Si o ultima idee, nu ramaneti doar pe langa plaja, Andalucia are sa va ofere mai mult de atat.

Credit video Viajeros Chicharreros