Vara incepe cand vrei

Frati romani, va scriu aceste randuri cu drag si dor, auzind ca din 1 mai pana in 21 iunie a plouat de 50 de ori, au fost inundatii, necazuri mari. Eu sunt bine sanatos, ma cam doare genunchiul si imi tiuie o ureche, sanatate ce v-o doresc si voua. Va scriu ca sa va rog sa trimiteti si aici niste ploaie, ar prinde bine la agricultori si eu as fi tare bucuros sa creasca si anul asta mango, ca as face o tuica tare buna.

Trecand intr-un registru mai serios, informativ chiar, pot sa va spun ca aici, in cazul in care alegeti sa va faceti vacanta in Andalucia, este vara aproape tot timpul. Asa ca e greu sa scriu despre vreme sau vremurile din aceasta perioada. Am spus de mai multe ori ca recomand pentru vacanta de vara lunile iunie, septembrie si octombrie pentru simplu motiv ca in iulie si august TOT spaniolul e la plaja. Din varful muntelui pana in mijlocul campului se aduna familiile, isi iau acareturile si se prezinta la plaja. Si cand vin, vin 16 nu 2, vin cu cort, cu lazi frigorifice, mancarica, sezloange, etc.

Imagine surprinsa de redactorii Axarquiahoy cu ocazia festivalului aerian international din Torre del Mar

O asemenea aglomeratie poate fi un criteriu in a alege o vacanta sau de a merge in alta parte, dar in iulie si in august sunt sanse mari sa existe tiparul asta in multe plaje urbane. Multa lume ma intreaba daca tot asa de cald e vara in Spania. Nu, nu e o problema temperatura cand stai pe coasta. E o mare problema cand incerci sa vizitezi Sevilla sau Granada, orase aflate in teritoriu si care vara experimenteaza un climat desertic. Astfel, daca vezi 46-48 de grade cand iesi la plimbare sa nu crezi ca ai vedenii, e corect. Iar asta e temperatura inregistrata la statiile meteo, la nivelul solului unde tu vei incerca sa iti bei cafeaua e alta poveste si nu e deloc amuzanta.

Ce e de facut vara in Andalucia?

  • mergi dimineata la prima ora la plaja si daca vrei sa petreci mai mult timp rezervati un sezlong. In general costa 4 euro. Nu ma intreba cat e in Marbella, daca ma intrebi asta stii de la Mamaia ca nu e ieftin.
  • profita seara de umiditatea ce se simte foarte tare pe tot litoralul, iar daca in timpul zilei ai avut 30 de grade, seara o sa poti sa te plimbi la 20 de grade.
  • mergi la concerte! Andalucia ofera o multime de festivaluri tematice si in afara de pretul de intrate decent, partea buna este ca aceste concerte nu incep mai devreme de ora 22:00 sau chiar 23:00.
  • Nu rata Terral 2019, festivalul de muzica lumii, tinut in fiecare an la Teatro Cervantes din Malaga.
  • Festivalul de Blues de la Cazorla. Editia cu nr 25.
  • Jazz en la Costa-Almunecar.

Ramane cum am spus, prieteni. Sa nu spuneti ca nu v-am repetat. Iunie, septembrie, octombrie. Si daca nu se poate, ca e copilul doar atunci in vacanta, incercati sa urmati sfaturile mele. Rau nu poate sa va faca.