Ce conteaza cu adevarat

30.03.2020

Totul a devenit relativ, mai putin virusul.

Totul este acum o miza, despre orice subiect exista o opinie, pardon 1000 de opinii. Bazaiala continua ce se aude acum este dorinta fiecaruia de a avea dreptate, de a primi eventual like pe tema asta. Nu stiu insa daca Vasile ar avea parte de aceasta dreptate ce ar face cu ea. Ce satisfactie meschina poti sa ai daca teoria ta conform careia “reptilienii au pus asta la cale” s-ar dovedi corecta? Toate acestea sunt praf in vantul internetului si al istoriei. 

Exista si discutii conform carora adevarata miza este schimbarea rasei umane, schimbarea totala a comportamentului nostru, sa devenim mai buni, mai sinceri, mai ancorati in dragoste si nu un materialism, oh pana la urma sunt atat de multe schimbari care ar fi binevenite. Chiar si amicii mei imi spun, ar fi bine sa invatam ceva din asta. Cine? Noi, oamenii in general? Atunci raspunsul meu este simplu si rapid. Nu, nu o sa invatam nimic din asta. Deja s-a confirmat cand contracte semnate peste noapte pentru a furniza masti sau manusi s-au incheiat cu sume duble sau triple fata de costurile ce ar fi fost implicate acum cateva zile. In farmacii aproape toate medicamentele sunt mai scumpe, o bicicleta statica pe care am dat 100 de euro costa acum 190 s.a.m.d. Banii nu au culoare politica, ei nu sunt de stanga sau de dreapta, nu devin demodati niciodata si nu au nici granita. Ce se intampla acum vis-a-vis de specula este la fel in Germania, Italia, Spania sau Australia insa da, doare mai tare cand vorbim de Romania. Va asigur insa ca nu e nicio natie mai breaza, speculanti mizerabili se gasesc peste tot. Deci, lasati discursurile de acest gen, cu noi si concentrati-va pe Eu si familia mea.

Astfel: 

  • Imi doresc ca Eu si familia mea sa fim mai putin materialisti
  • Imi doresc ca Eu si familia mea sa fim mai apropiati si sa nu ne mai certam din nimicuri
  • Imi doresc ca Eu si familia mea sa petrecem mai mult timp impreuna
  • Imi doresc ca Eu si familia mea sa dam pret pe ce avem acum, pe prezent decat pe ce averi am putea acumula sau ce obiecte ne-am putea cumpara
  • Imi doresc ca Eu si familia mea sa vorbim mai mult si sa avem grija unii de ceilalti

Si evident, lista poate si trebuie sa continua. A cauta acum schimbarea in altii si mai ales intr-o mare masa cum e… intreaga populatie a omenirii este o cumplita pierdere de timp. Cauta schimbarea in tine, fii fericit de clipa asta si incerca sa fii mai bun cu cei din jurul tau. Si uite asa poate o sa invatam ceva din asta.