Urmatoarele alegeri

16.04.2020

In curand o sa ne exercitam dreptul de a alege. Insa de data asta nu va mai fi asa de simplu. De obicei oscilam in a alege raul cel mai mic, iar de curand parea ca avem optiuni: coruptii nostri de zi cu zi, demagogi imbracati in haine de buni crestini sau fanatici in a da cu stanga in dreapta. Acum lucrurile vor fi schimbate, nu va trebui sa alegem oameni, ci va trebui sa ne hotaram in ce directie ne indreptam ca omenire, sa sarim intr-una din cele doua directii. Si cum din pacate Elvetia sau Fiji sunt ori neutre ori prea mici sa adaposteasca eventualii nehotarati ramane sa dezvoltam alternativele.

Unu. In cateva luni vei putea calatori, vei putea merge la munca sau in vacanta de vis, iti vei putea organiza ziua de nastere sau nunta, vei putea merge in clubul preferat sau la festival, vei putea face orice daca vei avea la mana o bratara ce te va monitoriza permanent. Nu, nu vorbesc de localizare sau directia in care te indrepti, asta deja este cunoscut, noi am permis asta folosind diverse aplicatii din telefonul nostru. Vorbesc de temperatura corpului, bataile inimii, puls, tensiune, TOT. La inceput vei spune ok, e spre binele meu, in cazul in care am o stare rea o sa primesc ajutor. Da, e posibil ca si asta sa se intample. Dar tu, cand citesti o stire pe digi24.ro ai o anumita stare, cand intri pe antena3.ro ai alta stare, iar cand citesti blogul lui Sorin Ovidiu Vantu sau Adrian Nastase e posibil ca pulsul tau sa o ia razna. Si ce daca? Simplu, starea ta generala, pulsul tau spune simplu si clar ce iti place, pe cine detesti, pe cine vei vota la urmatoarele prezidentiale. Iar apoi, in functie de asta colectorul de date ar putea sa iti transmita in newsfeed-ul tau informatii ce pot sa iti schimbe decizia. Si aceste decizii ce pot sa ne fie schimbate vor actiona in toate directiile. In politica, in achizitia unei noi case, pantofi sport sau te vor directiona catre o anumita femeie, iti vor schimba soarta in cel mai clar si direct mod cu putinta. Insa vei merge in vacante, iti vei organiza nunta, vei muncii linistit, vei merge la meciuri. Vei crede mereu ca poti face asta singur si independent. Conditia? Acea bratara…

Doi. Germania trimite 500 de medici in Italia, medicamente in valoare de 1 miliard de euro in Spania. Tarile nordice ajuta Europa de est cu echipamente medicale. China sare in ajutorul USA si mai mult recunoaste ca nu a recunoscut in timp util cat de mare era problema in august sa zicem, nu la final de noiembrie. SUA la randul sau trimite cercetatori in Iran pentru ai ajuta in munca pentru descoperirea unui tratament miraculos. Toata povestea se termina intre Craciun si Revelion cu o intalnire a marilor lideri mondiali ce va avea loc la Tandarei. Intr-un hotel de 6 stele constuit intre timp, Trump imparte apartamentul sau cu Obrador, Merkel e pe camera cu Giuseppe Conte, Pedro Sanchez se tine de mana cu Macron si cu a sa doamna, Kim Jong-un isi da mozoale cu Moon Jae-in si deasupra tuturor zambesc Xi Jinping, Gates, Bezos si nemuritorul Soros. Finalul acestei intalniri fara precedent inseamna si o orgie la care participa toti invitatii si unde nu e nevoie de nicio forma de protectie pentru ca totul e in regula acum. 

Care varianta iti pare mai credibila?