In Málaga iarna e ca vara

Sunt doua feluri de iarna pe care mi le aduc aminte clar. Prima este cea din “Cuibul viselor”-Maieru si in care ma simteam mereu perfect, cu colinzi si cu cei mai simpatici verisori, cu fete frumoase si sanius, cu drumetii pe Valea Aniesului si iarna de adult ce inseamna masina blocata in zapada, trafic dezastruos, nervi, mizerie si stres.

In Málaga din start se elimina problema zapezii, ultima data cand a nins zdravan a fost in 1954, asa ca daca alegeti sa va petreceti cateva zile in decembrie sau ianuarie o sa uitati de clasicele probleme romanesti din aceasta perioada si mai mult, cand o sa il intalniti pe Basescu, o sa puteti sa ii spuneti, Traiane, te inseli, iarna e ca vara.

La plimbare cu picioarele goale

Ok, sunt convins ca va tenteaza ideea de a evada la caldura, dar odata ajunsi cu ce va ocupati timpul? Cateva idei in cele ce urmeaza.

Ia orasul la pas. Descopera Catedrala din Malaga, urca la cetate (Alcazaba), plimba-te prin parcuri si prin port, descopera stradutele orasului in care s-a nascut Picasso.

Video exclusiv pentru cititorii Andalucia.ro realizat de Marcel Alexe.

Profita de temperaturile ridicate din timpul zilei. In decembrie si ianuarie vremea este destul de stabila, doar vantul te poate deranja uneori. Insa in intervalul 12:00-15:00 ai multe zile cand poti sta la plaja. Temperaturile medii sunt intre 18 si 20 de grade, dar s-au inregistrat deja si 26 de grade. Asa ca in prima parte a zilei mergi la plaja. Nu recomand sa intri in mare, temperatura apei este de 15-16 grade si daca nu ai costum de neopren s-ar putea sa nu iti faca placere senzatia.

Profita duminica de intrarea gratuita de la majoritatea muzeelor si obiectivelor istorice. Imediat dupa ora 15:00 poti vizita Muzeul Picasso, Centrul Pompidou sau Castelul Gibralfaro fara niciun cost. Lista completa aici.

Daca ai un moment de ratacire sau iti este dor de spiritul Craciunului, afla ca in Malaga s-a instalat una dintre cele mai spectaculoase instalatii de lumini si sunet din Europa. Show-ul care este programat de patru ori/seara are loc pe strada Larios, strada comerciala no1 din centrul orasului si atrage mai bine de 10 mii de oameni in fiecare seara. Inaugurarea acestei instalatii a fost facuta de Antonio Banderas, cel mai iubit malaguen din lume.

Si daca veni vorba de Antonio Banderas, trebuie sa stii ca in noiembrie acesta si-a deschis propriul teatru, Teatro del Soho, unde si joaca in productia “A Chorus Line”. Astfel vi se deschide o noua perspectiva, de ce nu ati merge la teatru, la un show de flamenco sau un concert. Alegeti varianta ce vi se potriveste de pe site-ul Teatrului Cervantes.

V-a mai ramas timp liber? Iesiti din oras si plecati spre Sevilla, Ronda, Cordoba sau Nerja, aveti toate detaliile aici, pe andalucia.ro