Noua ordine mondiala

24.03.2020

Unde sunt zilele in care daca afla cineva ca tin cu Dinamo se lua de mine, facea caterinca ieftina? Sau daca sunt din Ardeal e musai sa fiu lent?

Vorbeam astazi cu prietenul Ionut T si dezbateam, evident, singura problema ce sa mai discuta in zilele astea. Si imi spunea ca despre “noua ordine mondiala” se vorbeste de mult timp, ca personalitati mondiale si financiare vorbeau despre aceasta necesitate si ca nimeni nu a reusit sa gaseasca o metoda pentru a reaseza lumea. Se vorbea de variante cum ar fi razboiul, atentatele, prabusirea intentionata a unor sisteme bancare, dar nimeni nu a luat in calcul metoda ce astazi ne da atatea batai de cap.

Acum prima intrebare pe care o am in cap este de ce lumea trebuie reasezata? De ce trebuie retrase niste linii? Ca nu e ca si cum ce se “stabileste” zilele astea va face lumea mai buna, mai sanatoasa, oamenii mai de treaba si pace in lume. Daca cei bogati doresc o schimbare, cu siguranta nu vor dori sa ne faca traiul mai bun. 

Lumea in care traim, “fericiti si nu stiam…”, e deja istorie. Si e ciudat ca e atat de aproape de noi si parca de neatins acum. Si asa cum era inainte, cu banalitatile de rigoare, cu crizele de personalitate pe care le aveam sau alte probleme parea o lume functionala. Pana cand…

E posibil ca goana dupa aur din America emigrantilor sa revina in actualitate. Si care va fi urmatorul aur? Mastile? Manusile? Imprimantele 3D ce sunt in stare sa faca si masti si manusi? Prea multe intrebari ce nu isi afla raspunsul. Sau poate e doar o zi in care ploua afara si nu am putut sa ies cu Indy, asa ca ma simt si eu plouat si imi pun aceste intrebari.