Surf si kite in sudul Spaniei

Sunt oameni banali care prefera sa stea cu berea in mana pe sezlong si sa-si supravegheze copiii si sunt ceilalti oameni care vor sa vada in 7 zile 10 orase, 20 de muzee, 16 catedrale, sa manance bine, sa se arunce cu parasuta sau, de ce nu, sa aleaga o vacanta faina, dar si activa facand surf/kite.

Credit foto andalucia.org

Cum asta nu e o activitate pe care am practicat-o vreodata, m-am documentat temeinic si vin cu cateva idei de locuri in care puteti practica aceste activitati. Daca in general Portugalia, este o destinatie foarte populara pentru asta, nici Andalucia nu e mai prejos, dimpotriva, exista o oferta foarte mare.

TARIFA, e de departe cea mai buna alegere cand vrei sa faci kite si surf. E o zona usor accesibila pentru ca e situata la doar 160 de km de Malaga si poate fi combinata cu alte obiective interesante, Sevilla (daca vii dinspre Madrid), Ronda si Gibraltar. Nu te inghesui pe plaja citadina, nu e nici o veselie acolo si nici nu e cazul sa te impiedici de umbrelele si prosoapele localnicilor, mergi mai bine in satele limitrofe si o sa descoperi comunitati adevarate de surferi. Nu alege insa lunile iulie si august pentru asta, pentru ca nu ai idee cat de aglomerat poate fi. Sau poti vedea din clipul de mai jos.

Tot in zona Tarifa, mai sunt doua locuri notabile: Barbate (Playa Yerbabuena) si Conil (Playa de los Bateles). In momentul in care te indepartezi de Gibraltar si pasesti spre provincia Cadiz, sunt sanse tot mai mari sa ai parte de vant si valuri, oceanul Atlantic se ocupa de asta. Evita dupa cum am spus lunile de sezon si alege sa mergi, cu echipamentul potrivit, in lunile de toamna sau iarna, cu precadere in noiembrie si aprilie cand vantul sufla enervant de mult.

Credit foto travelnsurf.com

In zona MALAGA, adica teoretic mai aproape de aeroportul pe care veti ateriza, puteti incerca Playa el Chanquete din cartierul El Palo, plaja din localitatea Benajarafe, Rincon de la Victoria, Cabopino sau chiar in oras, unde sunt 14 km de plaja.

Iata si cateva preturi pentru a va putea forma o parere mai obiectiva.

Credit foto: escueladesurfcadiz.com
credit foto escueladesurf9pies.com

Anul aceasta, la o data neprecizata se va deschide si un circuit artificial de surf . Acesta va fi amplasat in Alhaurín de la Torre, pe un deal si va ocupa mai bine de doua hectare. Compania care face aceasta investitie, se numeste Wavegarden si detine deja trei locatii functionale: Tara Bascilor, Texas si Surf Snowdonia, Tara Galilor, U.K. Mai multe detalii aici.